112

Grote alcoholcontrole in centrum van Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond op twee locaties een grote alcoholcontrole gehouden in het centrum van Apeldoorn. Zon 1.000 mensen werden gecontroleerd.

De eerste locatie was aan de Prins Willem Alexanderlaan. Hier werden zowel blaastesten afgenomen als scooterrijders aan de kant gezet en op een rollerbank gezet. Drie bestuurders mochten na een controle op de rollerbank niet meer verder rijden. Een van deze bestuurders, een jonge jongen, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De scooter waarop hij reed was niet verzekerd en ook liep zijn scooter 14 kilometer per uur harder dan de constructiesnelheid. Hij kreeg een proces verbaal voor de overtredingen.

Op de Prins Willem Alexanderlaan werden zo’n 600 automobilisten gecontroleerd op alcohol, ongeveer 10 automobilisten hadden te veel op en twee automobilisten bleken te hebben gereden onder invloed van drugs; zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor een bloedtest.

Rond 23.15 uur begon de controle op de tweede locatie, de kruising Asselsestraat met de Wilhelmina Druckerstraat. Hier werden tot 01.50 uur zo’n 400 automobilisten gecontroleerd, ongeveer acht daarvan hadden te veel op en kregen een proces verbaal en een rijverbod. Een automobilist kreeg het niet voor elkaar om twee keer positief te blazen. Na meerdere pogingen is de man overbracht naar het politiebureau voor een bloedtest. Ook bij deze controle werd iemand gesnapt die mogelijk onder invloed van drugs heeft gereden. Agenten roken tijdens de controle een wietlucht in de auto. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een bloedtest.

De controle aan de Wilhelmina Druckerstraat duurde tot ongeveer 04.00 uur.