112

Grote alcoholcontrole in Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft vrijdagavond tot ongeveer 00.30 uur een grote controle gehouden op de Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn. Het verkeer werd in beide richtingen gecontroleerd.

De politie richtte zich voornamelijk op bestuurders die alcohol hadden genuttigd. De politie betrapte meerdere mensen; zij werden vervolgens uit de file gehaald en moesten op een ander soort apparaat blazen. Hierop kon precies worden gezien hoeveel alcohol de bestuurder had genuttigd. De meeste bestuurders kwamen goed weg; zij zaten net onder het maximum percentage alcohol. Zij mochten met een waarschuwing hun weg vervolgen.

Ook werden bestuurders gevraagd of zij een rijbewijs bij zich hadden. Sommige bestuurders hadden deze niet bij zich en moesten het door iemand laten brengen.

Ook werden steekproefsgewijs auto’s gecontroleerd op hun kenteken. Mocht er iets niet kloppen of wat verdachts aan het voertuig zijn dan kregen de bestuurders ook direct de volle aandacht en werden van top tot teen gecontroleerd. De bestuurders die het laatste half uur de controle passeerden hadden geluk. De politieagenten kregen namelijk geen verbinding met de RDW, waardoor zij niet meer bepaalde gegevens konden opvragen.

De politie kon vannacht nog niet precies zeggen hoeveel proces-verbalen er zijn geschreven en/of er aanhoudingen zijn verricht.