112

Gewapende overval Paramariboweg; politie doet verder onderzoek

APELDOORN – Maandagmiddag rond 14.30 uur vond een overval plaats op een bedrijf aan de Paramariboweg te Apeldoorn. De overvallers zouden met een vuurwapen hebben gedreigd. Zij zijn vervolgens met gestolen goederen er vandoor gegaan. Het gaat om vijf verdachten, die de politie dankzij de alerte getuigen diezelfde middag kon aanhouden. De zaak is echter nog niet gesloten; de politie doet nog volop onderzoek naar het ongeval.

Wat gebeurde er? Vijf mannen kwamen het bedrijf aan de Paramariboweg binnen, waarna zij een aantal aanwezige personen bedreigden met een vuurwapen en bespoten met pepperspray. Met de buit, waaronder diverse elektronica, reden de verdachten in een busje weg. De politie was snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Daarbij werd onder meer een helikopter ingezet.

In totaal had zeven man, vanwege de pepperspray, last van de ogen en/of luchtwegen. De slachtoffers, zowel medewerkers als klanten, zijn ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. De brandweer heeft metingen verricht om uit te sluiten dat er sprake was van een gevaarlijke stof; dit bleek niet het geval.

Busje uitgebrand aangetroffen
Er is in de omgeving van Beekbergen maandagmiddag een brandend busje aangetroffen. Er wordt onderzocht of deze verband heeft met het onderzoek. Mede dankzij getuigen kon de politie later in de middag vijf verdachten aanhouden op verdenking van diefstal met geweld in vereniging. Het gaat om mannen in leeftijd variërend van 18 tot 44 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle vijf zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau en in verzekering gesteld.

Uitgebreid onderzoek
De recherche en forensische opsporing hebben zowel in het bedrijf als op de plaats waar de bus brandend werd aangetroffen (sporen)onderzoek gedaan. Op die plek is ook een speurhond ingezet om te zoeken naar mogelijk achtergebleven goederen of sporen.

Namens het bedrijf is aangifte gedaan. De recherche onderzoekt de zaak verder en roept getuigen op om contact op te nemen met de Districtsrecherche in Apeldoorn op 0900-8844.