112

Fietsster gewond bij aanrijding met auto op de Gildenlaan in Apeldoorn

APELDOORN – Op de kruising Gildenlaan en Eglantierlaan in Apeldoorn heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster. De fietsster raakte hierbij gewond.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur. Een automobilist zag de vrouw, die met haar fiets de weg over wilde steken, te laat waarna de botsing niet meer kon worden voorkomen. De vrouw kwam hard ten val en raakte gewond. De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht, waarna zij met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist, een oudere man, kwam met de schrik vrij.

Vanwege het ongeval kon het verkeer enige tijd geen gebruik maken van de rijbaan richting het winkelcentrum. Dit zorgde voor de nodige verkeersopstopping. Een toevallig passeerde verkeersregelaar bedacht zich geen moment en hielp de hulpverleners met het regelen van het verkeer, zodat zij zich bezig konden houden met het slachtoffer en de automobilist.

Nadat het ongeval was afgehandeld werd de weg weer vrijgegeven. Over de ernst van de verwondingen van de fietsster is niks bekend.