112

Fietser gewond na ongeval bij rotonde Laan van de Westenenk

APELDOORN – Maandagavond heeft er op de rotonde Laan van de Westenenk met de Aluminiumweg in Apeldoorn een ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een fietser gewond.

Het ongeval gebeurde rond 20.20 uur. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Omstanders hadden zich ondertussen al over het slachtoffer ontfermd. De hulpdiensten namen de zorg over. De fietser is na behandeling ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend.

De oorzaak van de aanrijding moet nog worden onderzocht. De verkeersongevallen analyse kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De botsing was namelijk behoorlijk hard. De fiets van het slachtoffer ligt namelijk zo’n 5 a 10 meter verder dan de oversteekplaats. De rotonde was om die reden enige tijd afgesloten. De auto heeft behoorlijke schade opgelopen en zal na het onderzoek moeten worden afgesleept.

Reizigers van lijn 1 richting het ziekenhuis moesten rekening houden met enige vertraging. De bus moest namelijk omrijden.