112

Fietser gewond achter gelaten na botsing in Apeldoorn; Politie zoekt doorrijder

Foto: LDG Fotografie

APELDOORN – Zondagavond heeft er op de Wapenrustlaan een aanrijding plaatsgevonden ter hoogte van de verkeerslichten bij de Burgemeester Jhr. Quarles van Uffordlaan. Een fietser werd geschept door een automobilist, die er na de aanrijding vandoor ging.

Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur. Getuigen zagen het ongeval gebeuren en opmerkelijk genoeg stopte de auto die de fietser schepte niet. Omstanders boden direct eerste hulp en belden de hulpdiensten. Deze kwamen met spoed ter plaatse. Het slachtoffer, een jongedame, raakte lichtgewond en werd behandeld in een ambulance.

De politie heeft verklaringen van getuigen opgenomen en is opzoek naar de doorrijder. De politie roept ook getuigen op om zich te melden.

Het is deze zondag de tweede keer dat er een automobilist doorrijdt na een botsing. Op de Edisonlaan gebeurde dit ook. Daar werd een fietser geschept door een auto, waarna de automobilist doorreed. De fietser raakte gewond en moest worden behandeld in het ziekenhuis. De automobilist meldde zich later bij de politie.