112

Fietser ernstig gewond na aanrijding met automobilist

APELDOORN – Op de kruising Ruys de Beerenbrouckstraat met de 1e Wormenseweg in Apeldoorn heeft woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een fietser ernstig gewond.

Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur. Een auto kwam vanaf de Ruys de Beerenbrouckstraat en wilde de 1e Wormenseweg op draaien. De automobilist zag hierbij vermoedelijk de fietser over het hoofd. De fietser belandde aan de andere kant van de weg. Hij liep bij zijn val een forse hoofdwond op en verloor daarbij ook zijn kunstgebit. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Ook landde er een traumahelikopter op een parkeerplaats naast het incident. De MMT-arts stapte vervolgens in de ambulance, waarna die met spoed naar het ziekenhuis is gereden.

De traumahelikopter vloog vervolgens naar het ziekenhuis om de MMT-arts weer op te halen. De politie sloot de weg volledig af. Dit vanwege het sporenonderzoek wat plaatsvond. De VOA (Verkeersongevallen Analyse) van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

De politie heeft meerdere getuigen gesproken en een verklaring van de autobestuurder opgenomen.