112

De Stedendriehoek 112weekoverzicht; alle 112 verhalen in een overzicht

Dagelijks houden we je op te hoogte van het laatste 112 nieuws in de regio Apeldoorn, hierbij een weekoverzicht van de afgelopen week. Een week met bijzondere incidenten en verhalen. 

Donderdag 23 maart: Een buurtbewoner van de Schotweg hoort in de nacht van woensdag op donderdag een harde knal, kijkt uit zijn raam en ziet de Audi van zijn overburen in brand staan. De man belt direct 112 waarna de brandweer snel is gearriveerd. Bij aankomst van de brandweer bleek het blussen van de brand nog wel een opgave te worden. De benzinetank was namelijk geknapt waardoor het blussen een stuk lastiger werd. Na ongeveer drie kwartier was de brand geblust. De Audi raakte fors beschadigd. De politie is een onderzoek gestart en sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting.

Donderdag 23 maart: De politie krijgt rond 08.00 uur een melding binnen dat er een levenloos lichaam is aangetroffen langs de Wieselseweg bij Wenum Wiesel. De politie zet het gebied ruim af en onderzoekt de identiteit van het slachtoffer en de doodsoorzaak. Het onderzoek nam de de gehele dag in beslag. Vrijdag 24 maart deelde politie een foto van het lichaam omdat de identiteit van het slachtoffer niet bekend was. De politie kreeg tientallen tips en wist daardoor te achterhalen wie het slachtoffer was. Het betrof de 45 jarige Sylvia Steunenberg uit Apeldoorn. De politie liet weten uit te gaan van een misdrijf. De politie doorzocht de woning van Sylvia aan de Lange Grafte, in de hoop daar sporen aan te treffen. Na uitvoerig onderzoek heeft de politie een 51 jarige man uit Uithoorn opgepakt in een woning in Rhenen voor mogelijk betrokkenheid bij de dood van Sylvia.

Vrijdag 24 maart: Op de Tienmorgen in Wilp is een fietser gewond geraakt na een botsing met een automobiliste. De fietser reed over het fietspad langs de Tienmorgen en werd door een automobiliste die uit de Koeweg kwam over het hoofd gezien. De fietser werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen. Agenten hebben van de betrokkenen een verklaring opgenomen.

Zaterdag 25 maart: Een harde botsing op de Beekbergerweg bij Beekbergen zorgde ervoor dat twee voertuigen forse schade op liepen. De inzittenden van de twee auto’s werden door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld maar geen van hen hoefde mee naar het ziekenhuis. De twee auto’s moesten door een berger worden afgesleept en zullen waarschijnlijk total loss worden verklaard.

Zondag 26 maart: Bij een eenzijdig ongeluk op de Soerelseweg tussen Epe en Nunspeet zijn drie personen gewond geraakt. Een auto botste door nog onbekende oorzaak zijwaarts tegen een boom. De drie inzittenden raakten gewond. Een van hen zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijdt. Twee van de drie gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De weg bleef lange tijd afgesloten wegens onderzoek van de verkeersongevallen analyse. De zwaar beschadigde auto werd nadat het onderzoek was afgerond afgesleept.

Zondag 26 maart: Een automobiliste raakte op de Engelanderholt tussen Beekbergen en Ugchelen door een nog onbekende oorzaak met haar auto van de weg en botste tegen een boom. Voorbijgangers zagen de zwaar beschadigde auto tussen de bomen staan en schoten de automobiliste te hulp en belde de hulpdiensten. De vrouw werd door het toegesnelde ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Zij werd voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Zondag 26 maart: Een bewoner van een flat aan de Nobelstraat doet wel een erg merkwaardige ontdekking. Bij een voordeur van een appartement op de derde etage lag een oude handgranaat. De politie zette het gebied rondom de flat ruim af. De dertig woningen werden ontruimd. De explosieven opruimingsdienst kwam ter plekke en concludeerde dat het ging om een oude handgranaat waar naar genoeg geen kruid meer in zat. De granaat stond dus niet op scherp. De politie doet onderzoek wie de granaat daar heeft neergelegd en waarom.

Dinsdag 28 maart:  Op de Elsbosweg bij Klarenbeek is een automobiliste van de weg geraakt en frontaal tegen een boom gebotst. De vrouw raakte gewond en moest door ambulancepersoneel worden verzorgd. Zij werd na behandeling ter plekke overgebracht naar het ziekenhuis. De Elsbosweg was vanwege het ongeluk tussen Apeldoorn en Klarenbeek afgesloten. De auto zal total loss worden verklaard en moest door een berger worden afgesleept.

Dinsdag 28 maart: Een auto vat tijdens het rijden vlam op de A50 ter hoogte van Klarenbeek. De twee inzittenden, weten tijdig uit het voertuig te komen en schakelde de hulpdiensten in. Het tweetal weet nog wat spullen uit de auto te redden. Bij aankomst van de brand stond het voertuig al flink te roken. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle maar konden niet voorkomen dat de auto fors beschadigd raakte. Vanwege de autobrand werden de twee rechterrijstroken afgesloten. Het verkeer op de A50 vanaf Loenen in de richting van knooppunt Beekbergen liep hierdoor enige vertraging op.