112

Brandweer doet onderzoek naar vreemde buisjes

Foto: Rick/LDG Fotografie

APELDOORN – De brandweer rukte vrijdagmiddag uit naar een woning aan de Gruttersdreef in Apeldoorn voor een melding dat er vreemde voorwerpen (buisjes) waren aangetroffen in een kruipruimte.

De brandweer was snel ter plaatse. Ook een adviseur Gevaarlijke Stoffen kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de buisjes die door de nieuwe bewoonster van de woning waren aangetroffen.

De bewoonster woont sinds kort in de woning en wilde eens kijken in de kruipruimte. Toen ze de plaat voor de kruipruimte wegtrok zag zij vreemde buisje met in de ene inhoud en in de andere niet. Omdat zij het niet helemaal vertrouwde schakelde zij de hulpdiensten in.

De brandweer heeft meerdere metingen verricht, maar kon geen gevaarlijke stoffen meten. Na nader onderzoek bleek het allemaal niet ernstig te zijn en vertrokken de hulpdiensten weer.

De bewoonster was best wel geschrokken. Nadat het sein ‘veilig’ was gegeven mocht ze haar woning weer betreden. Waarvoor de buisjes hebben gediend en wat er precies in zat is niet bekend.