112

Brandstichting niet uitgesloten bij autobrand in Apeldoorn

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een autobrand gewoed op de Ganzenweg in Apeldoorn. De brand werd tegen 02.30 uur ontdekt. De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig uitbrandde.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie was onder tussen al bezig met het noteren van de gegevens van de eigenaar en nam een verklaring op. De politie en brandweer kunnen niet zeggen wat de oorzaak van de brand is, maar vermoeden brandstichting.

De brand ontstond binnen in de auto. De politie en brandweerlieden hebben nog gezocht naar een verdacht voorwerp in de auto. Hierbij werd wel iets gevonden, maar het is onduidelijk of dit iets met de brand te maken had.

Het is niet de eerste keer dat er een auto in de brand vliegt. Het is de zevende autobrand in zeer korte tijd. Afgelopen zaterdag brandde een auto volledig uit op een parkeerplaats bij Radio Kootwijk. Bij de vorige autobranden was er duidelijk sprake van brandstichting. Of dat in dit geval ook zo is moet nog onderzocht worden.