112

Brandende scooter richt forse schade aan

APELDOORN – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een scooter bij een appartementencomplex aan de Plevierweg in Apeldoorn vlam gevat. De scooter brandde volledig uit en 3 à 4 appartementen liepen forse schade op.

De brandweer werd vannacht omstreeks 00.30 uur gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Hier trof zij de brandende scooter aan, waar niet veel meer van over was. De scooter stond tegen de toegangshal van het complex aan waardoor deze ook vlam vatte. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Dit zorgde ervoor dat de brandweer vier appartementen heeft ontruimd; twee op de begane grond en twee op de eerste verdieping. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de schade groot was. Volgens een van de bewoners, konden de bewoners van twee appartementen dezelfde nacht nog terug naar hun woning, de anderen niet. Een van hen, een jonge jongen, zegt dat hij in een auto geslapen.

De woningbouw kwam vanochtend een kijkje nemen en heeft bekeken hoe groot de schade precies was. Vanmiddag komt er een gespecialiseerd bedrijf om in ieder geval de toegangshal roetvrij te maken, zodat die gewoon begaanbaar is.

De oorzaak van de brand is vooralsnog onduidelijk. Een bewoner meldt dat er mogelijk brandstichting in het spel is “maar ja, ziet dat maar eens te bewijzen.”