112

Bewoner gered bij brand in flat

APELDOORN – Op maandag 11 februari werd er omstreeks 11.00 uur een forse brand gemeld. Deze vond plaats in een appartementencomplex aan de Eburonenstraat in de wijk Orden.

De brandweer rukte groots uit. Bij aankomst van de hulpdiensten zagen de agenten en twee brandweerlieden een persoon in de brandende woning op de grond liggen. De twee brandweerlieden bedachten zich geen moment en sloegen de ruit in om zo het slachtoffer te redden. Het slachtoffer ademde veel rook in en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De twee brandweermannen zijn na het inademen van veel rook, gecontroleerd in een ambulance. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De naastgelegen woningen werden ontruimd. De brandweer wist het vuur snel te blussen. Desondanks is de schade enorm. De woning van het slachtoffer is onbewoonbaar.

De forensische opsporing van de politie heeft samen met Team brandonderzoek de gehele middag onderzoek verricht in het appartement. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de woning afgesloten zodat deze niet ongevraagd kon worden betreden.

Fotos: Luciano de Graaf