112

Bestuurder dodelijk ongeval Uddel had geen rijbewijs

UDDEL – De bestuurder van de auto die afgelopen vrijdag tegen een boom botste in het buitengebied van Uddel had geen rijbewijs. Dat laat de politie vandaag weten.

De bestuurder (een 17-jarige jongen) reed samen met zijn bijrijder (een man van 26 jaar) vrijdagavond op de Uddelerveen in het buitengebied van Uddel. Rond 21.30 uur raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Beide raakten in eerste instantie ernstig gewond en de 26-jarige bijrijder overleed s nachts in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De politie liet toen weten dat er onderzoek werd gestart en dat er werd onderzocht of de bestuurder een rijbewijs had. Dit blijkt na onderzoek dus niet het geval. De bestuurder wordt nu dus niet meer alleen als slachtoffer gezien maar ook als verdachte.

De politie heeft de 17-jarige jongen nog niet kunnen verhoren; hij moet eerst herstellen laat de politie weten. Hij heeft namelijk net meerdere operaties achter de rug. “Wanneer hij hersteld is gaan wij hem verhoren” aldus de politie.