112

Automobiliste ramt verkeersbord omver

APELDOORN – Dinsdag aan het einde van de middag heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de rotonde Aluminiumweg en Laan van de Westenenk in Apeldoorn. Hierbij raakte een vrouw lichtgewond.

Het ongeval vond rond 17.44 uur plaats. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse. Het ambulancepersoneel ontfermde zich over de bestuurster van de auto, terwijl de politie verklaringen opnam van getuigen.

De vrouw zou uit de richting van de Laan van de Westenenk (Ugchelseweg kant) zijn gekomen en nam half de rotonde. De bestuurster dacht dat zij verkeerd reed en probeerde haar stuur om te gooien, waarna zij de macht over het stuur verloor. De mevrouw ramde tegen een verkeersbord en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand.

De schade aan zowel de auto als het verkeersbord zijn groot. Ondanks dat de klap hard zou zijn geweest, raakte de vrouw slechts lichtgewond; zij hoefde na controle in de ambulance dan ook niet mee naar het ziekenhuis. Zij is door de politie naar huis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De gemeente is in kennis gesteld met betrekking tot het verkeersbord.