Stedendriehoek

10 Voordelen van kunststof grasplaten of grindmatten

Je vindt het fijn als alles netjes, schoon en opgeruimd is. De buitenboel heb je keurig aangeveegd en de bladeren die nu al weer beginnen te vallen wil je snel in de speciale opvangbakken van de gemeente zien te krijgen. Bij jou in het dorp hebben slimme medewerkers van de gemeente op strategische plekken draadkorven geplaatst om de herfstbladeren tijdelijk in op te vangen. Een goed idee want zo kunnen de bladeren mooi als compost gebruikt worden. En het staat zo netjes! Een schone straat, een schone stoep en een keurige oprijlaan.

Als het geen herfst is en je geen last hebt van vallende blaadjes maar wel van losliggend grind, wil je toch ook een keurige oprit. Hoe zorg je er nu voor dat die oprit altijd netjes blijft? Dat niet al het grind ook op de stoep en de openbare weg terecht komt?

De kunststof grasplaat
Door zogenaamde kunststof grasplaten te gebruiken. Die leg je neer voordat je grind gaat storten. Door het grind in en over de grasplaten te storten, blijft het liggen op de plek waar je het wilt hebben. Op de oprit! In dit blog kun je alle voordelen van kunststof grasplaten nog eens goed doorlezen.

  • Zelf de kunststof grindplaten leggen is makkelijk. Eerst egaliseer je de grond, leg je een waterdoorlatend vliesdoek neer en daarna de grindmatten.
  • In korte tijd maak je een perfecte en strakke oprit. Een mooi visitekaartje!
  • Door de open structuur van de kunststof grindplaten, het grind en het waterdoorlatende vliesdoek kan het regenwater snel de bodem in.
  • Het sterke, duurzame en UV bestendige materiaal van de kunststof grasplaten zorgt ervoor dat er geen onderhoud nodig is.
  • Door het slimme koppelsysteem liggen de platen aan elkaar vast en kunnen ze niet verschuiven.
  • Wanneer je een goede ondergrond hebt gemaakt heb je geen last meer van spoorvorming in het grind en je creëert strakke parkeerplaatsen en nette looppaden.
  • Nooit meer rondslingerend grind naast of voor je oprit.
  • Het materiaal, 100% HDPE is schokbestendig en splintert niet.
  • Met de kunststof grasplaten of grindplaten zorg je voor een gelijkmatige verdeling van de druk op de ondergrond.
  • De kunststof grasplaten hebben geen last van veroudering en je kunt er jarenlang van genieten!

Verschillende toepassingen
Naast de voordelen die hierboven staan omschreven, kun je de kunststof platen ook voor meerdere doeleinden gebruiken. Leg de kunststof platen in de paddock van je manege, gebruik ze als je parkeerplaatsen bij je bedrijf gaat aanleggen of verstevig je oprijlaan of de looppaden in het park ermee. De platen worden in eerste instantie kunststof grasplaten genoemd. Als grasbeschermingsplaten vul je ze met grond en zaai je ze in met graszaad. Op die manier creëer je een onzichtbare verharding. Je gebruikt de grasplaten om de ondergrond te verstevigen en je voorkomt zo spoorvorming die ontstaat door hoge verkeersbelasting op een speciaal terrein of een oprit.

Dit artikel is geschreven in opdracht van BUMA Handel.