Stedendriehoek

Alsof er niets gebeurd was

Vanaf zaterdag 13 juni opent het Etty Hillesum Centrum in Deventer zijn deuren weer voor bezoekers. Dan kan naast de vaste tentoonstelling over het leven van Etty Hillesum en de geschiedenis van het Joodse leven in Deventer, ook de bijzondere tentoonstelling ‘Alsof er niets gebeurd was’ worden bezocht.

“Deze indrukwekkende expositie laat zien hoe Deventer in april 1945 de bevrijding vierde, maar dit voor Joden geen feest was. Iedereen die terugkwam, had familie verloren. Bezittingen waren weg, huizen ingenomen. Nu, 75 jaar later, blikken we met de jongste generatie uit vijf Deventer Joodse families terug. Eén ding hebben al die families met elkaar gemeen. Over de oorlog werd heel lang niet gepraat. Ze gingen – ogenschijnlijk – door met leven alsof er niets gebeurd was… De expositie is te zien tot en met 20 september”, aldus de organisatie.

Andere activiteiten van het Etty Hillesum Centrum die binnenkort weer van start gaan, zijn de Joodse wandelingen, diverse lezingen en de driedaagse cursus filosofie. Uitgebreide informatie over alle komende activiteiten is te vinden op www.ettyhillesumcentrum.nl

Openingstijden voor tentoonstellingen, exposities en winkel zijn zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De Joodse wandeling vindt een keer per maand op zondagmiddag plaats. Vanwege de coronamaatregelen worden bezoekers verzocht via administratie@ettyhillesumcentrum.nl van tevoren te reserveren.