Stedendriehoek

Welgelegen 1.000e Tenniskidsvereniging

Tevreden gezichten bij de uitreiking, met vanaf links: Ad van der Zandt, Menzo de Muinck Keizer en Jacco Eltingh.

WARNSVELD – De KNLTB heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. De tennisbond kreeg zijn duizendste Tenniskidsvereniging in TC Welgelegen uit Warnsveld. Tijdens het grastoernooi Ricoh Open in Rosmalen kregen de voorzitter van TC Welgelegen, Ad van der Zandt, en voorzitter PR & Sponsorcommissie Menzo de Muinck Keizer een cheque overhandigd uit handen van voormalig toptennisser en KNLTB-jeugdambassadeur Jacco Eltingh. De cheque vertegenwoordigt een tennisclinic van Jacco Eltingh voor alle jeugdleden van TC Welgelegen.

 

Marco van Holten, KNLTB-verenigingsadviseur, is blij met deze ontwikkeling: “Met Tenniskids leert de jongste jeugd op een passende wijze tennissen. Met de komst van TC Welgelegen is een prachtige mijlpaal van duizend Tenniskidsverenigingen bereikt. TC Welgelegen is een vitale vereniging, waar door een actief beleid en veel persoonlijke aandacht naar de leden het ledental al jaren licht stijgt. Wij zijn dan ook blij TC Welgelegen te mogen verwelkomen als duizendste Tenniskidsvereniging.”

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Jeugdpartner Menzis. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden van de kinderen. Plezier en samenspel, daar draait het om bij Tenniskids.