Stedendriehoek

Verrassingsbezoek Koningin Maxima aan De Uitdaging

Koningin Maxima op werkbezoek bij De Uitdaging’ Foto: Bart Homburg

ZUTPHEN – Koningin Maxima liet zich tijdens een werkbezoek aan De Uitdaging vol enthousiasme voorlichten over de werkvorm, inzet van zoveel ondernemers en het prachtige resultaat wat je door samen te werken kunt bereiken.

 

‘De Uitdaging’ is een netwerk van bedrijven die elkaar en anderen uitdagen om het leefklimaat in de gemeente te verbeteren door in natura stichtingen en verenigingen te ondersteunen bij hun maatschappelijke vraagstukken. Inmiddels zijn er naar het succesvolle Zutphense model van De Uitdaging meer dan 40 lokale Uitdagingen in Nederland gestart. Als beschermvrouw van het Oranjefonds bracht zij dit bezoek omdat de Uitdaging in het groeiprogramma van het Oranje Fonds zich de snelste groeier mag noemen. Koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds en daardoor zeer betrokken bij het effect van het werk van het Oranje Fonds.

Gerda Geurtsen, initiatiefnemer van de Nederlandse Uitdaging, laat in een reactie weten;
‘Een geweldig compliment en een opsteker om door te gaan met wat we doen, we zijn trots op datgene waar onze lokale Uitdagingen voor staan: de wereld een beetje mooier maken!
Armijn van Roon, projectleider van de Zutphense Uitdaging, vult aan erg blij te zijn met Zutphen als voorbeeld: ‘Dat de Zutphense Uitdaging dankzij haar werkwijze als voorbeeld mag dienen voor de landelijke uitrol is een groot compliment voor de enorme inzet van de ruim 60 structurele en 200 incidentele bevlogen vrijwilligers die de Zutphense Uitdaging mogelijk maken’