Stedendriehoek

Theaterweekend in Hanzehof

ZUTPHEN – Komend weekeinde, tijdens het landelijke BankGiro Loterij Theaterweekend, zet het Zutphense theater Hanzehof de deuren letterlijk wagenwijd open. Op zaterdag 21 en zondag 22 januari worden er onder meer een open huis, amateurpresentaties, een open podium en vier professionele voorstellingen georganiseerd. Kaarten voor de professionele voorstellingen kosten dit weekend maar een tientje. Met dit weekend wil de BankGiro Loterij mensen laagdrempelig kennis laten maken met theater.

Het BankGiro Loterij Theaterweekend wordt in Nederland voor de tweede keer gehouden. Deze bijzondere gebeurtenis is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds, en mogelijk gemaakt door de cultuurloterij van Nederland, de BankGiro Loterij. Het evenement vindt plaats in meer dan zestig theaters door heel het land. In Zutphen wordt het evenement geopend met een open huis op zaterdag 21 januari tussen 12.00 en 17.00 uur. Tijdens het open huis kan het publiek zich gratis laten rondleiden achter de schermen van het theater en krijgt het voorproefjes gepresenteerd van het theaterprogramma. Tijdens het open huis speelt ook de Zutphense jeugdtheatergroep Zjuust meerdere keren een korte voorstelling.
Op zaterdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur presenteert een groot aantal Zutphense amateurverenigingen zich in de Buitensociëteit. Op zondagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur is het tijd voor individuele Zutphense muzikanten tijdens het open podium ‘Zutphen Bloeit Open’. Voor al deze activiteiten is de toegang gratis.

De hoofdmoot van het Theaterweekend wordt gevormd door een serie professionele voorstellingen van regionale, landelijke en zelfs internationale topklasse. Het bal wordt op zaterdagavond geopend met de voorstelling Indecent Proposal (zie scènefoto) met acteurs Chris Tates, Matteo van der Grijn en Roos van Erkel. Op zondag begint de middag met de Zutphense Marlies Claasen en Bas Steman, vanaf 13.00 uur in de Buitensociëteit. Vervolgens zal om 16.00 uur een (nu al nagenoeg uitverkochte) zaal genieten van drie stand-up comedians. Het BankGiro Theaterweekend wordt afgesloten met een show van de internationaal bekende Tape Face. Zijn optreden bij America’s Got Talent zorgde voor tientallen miljoenen kijkers op YouTube. Kaarten voor elk van deze voorstellingen kosten slechts €10,-.

De ambassadeurs van het Theaterweekend zijn: Isabelle Beernaert, Cabaretduo Matroesjka, de poppen van De Jeugd van Tegenwoordig, Romy Monteiro, Jörgen Raymann, Raymi Sambo, Huub Stapel, Peggy Vrijens en Leopold Witte. Bestel meteen uw kaarten en ervaar hoe fantastisch, ontwapenend, verrassend, inspirerend, hilarisch, intens, rauw, ontroerend of hoe chill theater is! Meer informatie over de kaartverkoop en het volledige programma van Hanzehof is te vinden op de website www.hanzehof.nl/theaterweekend