Stedendriehoek

Theater Hanzehof presenteert programma 2016-2017

Foto: Stephan Vanfleteren

ZUTPHEN – “Theater kan meer dan ooit het verschil maken. De wereld staat in brand en de actualiteit neemt je makkelijk mee naar aannames en angsten. Juist nu hebben we dan ook kunst nodig om troost te bieden en daarmee verbinding te bereiken”, aldus Mirjam van Tiel namens het Zutphense theater Hanzehof. “Verbinding zoals dat gebeurde bij de aanslagen in Brussel en Parijs. Bij de laatste bezorgde de pianist met de vleugel achter zijn fiets de wereld kippenvel. Het theater verbindt ook: het biedt aan iedereen amusement en troost.”

 

Hét podium van de stad. Zo mag het theater omschreven worden. “De monumentale concertzaal bestaat 125 jaar en dat vieren we groots. Zo komt er een jubileumprogramma met als hoogtepunt een samenwerking met Lionsclub Zutphen, die ervoor heeft gezorgd dat het wereldberoemde Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam naar Zutphen komt.”

Op de voorpagina van de brochure prijkt Jochem Myjer (zie foto). Het komende seizoen is hij te gast voor de repetities en eerste try-outs van zijn nieuwe voorstelling. Mirjam vertelt trots hoe Jochem voor Theater Hanzehof opstond toen dit nodig was. “Zijn woorden ‘De Hanzehof, I love it!’ doen ons veel, nog steeds! Hij vertegenwoordigt de vechtlust om de Hanzehof voor Zutphen te behouden.”

Liefhebbers van theater kunnen hun hart ophalen dit seizoen. Het aantal voorstellingen is opnieuw gegroeid, waarbij uiteraard weer aan iedereen wordt gedacht. Mirjam heeft haar aanraders paraat: “Diederik van Vleuten met ‘Mijn nachten met Churchill’, Sven Ratzke met ‘Starman’ (David Bowie), Ali B met ‘Je suis Ali’ en ‘Kreutzersonate’ met Angela Schijf en Tom van Landuyt.” Maar er is veel meer te zien dit seizoen. Zo is er voor de allerkleinsten, en dan bedoelt Mirjam de écht allerkleinsten, het Babyconcert. “Wat is er leuker dan compleet met de familie genieten van verhalen en muziek, terwijl de baby’s eerste rang op het podium liggen?”
Het brede aanbod in onder andere cabaret, klassieke muziek, reisvoorstellingen, jeugd- en familievoorstellingen en populaire muziek biedt voor iedereen genoeg keus.

Voor informatie, zie de website www.hanzehof.nl. De kaartverkoop voor Vrienden van de Hanzehof is gestart op dinsdag 10 mei. De overige kaartverkoop begint op woensdag 18 mei om 15.00 uur. Bestellen kan via de website, telefoon 0575-512013 en aan de kassa van het theater, Coehoornsingel 1.