Stedendriehoek

Start kavelverkoop Park Helbergen

ZUTPHEN – Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen verstrekt makelaar Ten Hag opdracht tot verkoop van de vrije kavels van Park Helbergen. Hieraan vooraf ging een jarenlange voorbereiding, waarbij bewoners en de gemeente Zutphen intensief samenwerkten. Het gemeentebestuur vroeg betrokken inwoners van Zutphen om mee te denken over de invulling van Park Helbergen.
Op zaterdag 27 augustus start de verkoop van 25 ruime kavels aan de rand van de IJssel, tussen het centrum en het onlangs aangelegde Stadspark. De aangeboden kavels zijn tussen de 400 m² en 1.050 m² groot. Het is de bedoeling dat er woningen worden gebouwd die voldoen aan het beeldkwaliteitsplan van de gemeente Zutphen.
Dit betekent dat de zogenaamde cataloguswoningen (kant en klaar product) niet in aanmerking komen voor dit plan. Per kavel is een kavelpaspoort opgesteld, waarin is vastgelegd wat er mag worden gebouwd. Daarbij kan gedacht worden aan: oppervlakte, hoogte en inhoud van de woning, het aantal woonlagen, hoogte en grootte van de bijgebouwen.
Informatiedag op locatie
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om op 27 augustus te komen kijken op de bouwlocatie. De makelaar, de gemeente en het waterschap zijn dan aanwezig om informatie te verstrekken. De kavels zullen dan gemarkeerd zijn. Vanaf de dijk kan men het uitzicht van toekomstige bewoners bewonderen.
Meer informatie via www.parkhelbergen.nl of www.tenhag.nl