Sport

Veluwse mountainbikencompetitie start in Zutphen

ZUTPHEN – Op zaterdag 5 november om 09.00 uur vindt de start van de Veluwse mountainbike competitie plaats op het veldcrossparcours bij wielersportvereniging ETP Zutphen aan de Laan naar Eme 95 (Sportpark Zuidveen).

De Veluwse mountainbike competitie bestaat uit een aantal laagdrempelige mountainbikewedstrijden tijdens de zomer- en winterperiode waarbij plezier en lol voorop staat. Het voornaamste doel is om het voor iedereen mogelijk te maken om eens in competitieverband mountainbikewedstrijden te fietsen. Doordat de wedstrijden regionaal worden gehouden, is de reistijd vaak te overzien.
Kenmerken van de Veluwse mountainbike competitie: regionale mountainbikewedstrijden in de Funklasse; zowel voor jeugd als volwassenen; altijd een leuk en uitdagend parcours; laagdrempelige opzet: naast de sportieve uitdaging staat altijd de lol voorop; meedoen is belangrijker dan winnen; nieuw dit jaar binnen de competitie is de mogelijkheid voor G-renners om mee te rijden; iedereen die lid is van de KNWU mag meedoen ; een daglicentie is bij de wielersportvereniging verkrijgbaar voor €3,-.

“Wielersportvereniging ETP Zutphen is klaar voor deze mooie sportieve dag. Tezamen met een groep enthousiaste vrijwilligers is zij afgelopen weken druk in de weer geweest om het crossparcours gereed te maken voor deze wedstrijd”, vertelt Stan Hompe. “Zo is er onder andere drainage aangebracht om het parcours bij eventuele regen goed begaanbaar te houden en zijn er ruimere paden voor de renners om beter te kunnen inhalen. Daarnaast is het terrein beter bereikbaar gemaakt voor publiek door de aangebrachte grindpaden. Het parcours ligt er prachtig bij en geeft de deelnemers een mooie uitdaging.“
Voor meer informatie, zie de websites https://mtb-competitie.nl/ en www.etp-zutphen.nl/evenementen/veluwse-wintercompetitie/