Sport

Oranjetoernooi KVZ beleeft derde lustrum

ZUTPHEN – Op zaterdag 25 maart wordt bij korfbalvereniging KVZ in Zutphen voor de 15e keer het Oranjetoernooi gespeeld. Het is een juniorentoernooi waar verenigingen uit de wijde omgeving jaarlijks aan meedoen en dat grotendeels wordt georganiseerd door de junioren zelf.

Het toernooi is populair omdat het een voorbereidingstoernooi op niveau is voor de tweede helft van de veldcompetitie en, minstens zo belangrijk, omdat het toernooi wordt afgesloten met een gezellige feestavond met overnachtingsmogelijkheid in tenten op het KVZ-terrein.
Dit jaar viert het Oranjetoernooi zijn derde lustrum en daar is KVZ trots op. “De belangrijkste reden om vijftien jaar geleden met dit toernooi te beginnen, was dat er voor de korfballers in de juniorenleeftijd te weinig gebeurde op en rond het korfbalveld. Te oud voor de jeugdactiviteiten en te jong voor de nevenactiviteiten voor senioren. Het bleek een groot succes. Dit jaar is er een commissie van zeven grotendeels jonge senioren die de junioren helpen met het organiseren van het Oranjetoernooi. Zij weten zelf nog goed hoe ze elk jaar toeleefden naar dit hoogtepunt van het jaar en zij vinden het leuk om het mogelijk maken voor de junioren van nu. De junioren regelen zelf de sponsoren, met name veel kleine ondernemers uit de binnenstad die allemaal een kleine bijdrage leveren aan het toernooi, de bezetting van de kantine tijdens het toernooi en het schoonmaken van het clubhuis op zondag. Aan de schoonmaak gaat een ontbijt vooraf. De commissie zorgt voor het uitnodigen van de andere verenigingen, de wedstrijdschema’s en de organisatie van de feestavond”, aldus een woordvoerder van de organisatie.
Ook dit jaar is het toernooi met de komst van zeven verenigingen met in totaal vijftien teams goed bezet. De meeste verenigingen komen met één of twee A-teams en vaak ook één B-team. Voor de feestavond heeft elke vereniging een kleur toegewezen gekregen. Door kleding of leuke accenten in die kleur zijn ze herkenbaar als lid van de eigen vereniging. Het spreekt voor zich dat de kleur voor KVZ traditiegetrouw Oranje is.