Sport

Gemeentelijke felicitaties voor wielrenner Sam Ligtlee

EERBEEK – Vanmiddag brachten burgemeester Alex van Hedel en sport-wethouder Ingrid Timmer een bezoek aan de 22-jarige Sam Ligtlee uit Eerbeek. Vrijdag veroverde hij bij de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn een gouden medaille op het explosieve onderdeel 1 kilometer tijdrit. Voor het Brummense gemeentebestuur alle reden om de Eerbekenaar persoonlijk te feliciteren met deze uitmuntende sportprestatie.

Sam Ligtlee rijdt al jaren in de top van het Nederlands baanwielrennen. In 2013 werd Sam al Nederlands kampioen bij de junioren op de onderdelen sprint en de kilometer tijdrit. Sinds 2017 komt hij uit bij de senioren, waarbij hij in 2018 tijdens de Europese kampioenschappen baanwielrennen de bronzen medaille op de kilometer tijdrit op zijn naam schreef. Afgelopen weekend, tijdens de Wereldkampioenschappen baanwielrennen in Berlijn, stuntte hij dus door de sterke concurrentie te snel af te zijn en wereldkampioen te worden op dit zelfde onderdeel. De gouden medaille ging dus mee naar Eerbeek.

Samen met burgemeester Van Hedel bracht sportwethouder Ingrid Timmer de felicitaties van het gemeentebestuur over aan Sam. Dit vergezeld van een bos bloemen en een attentie. Sam liet weten zich nu te gaan voorbereiden op een mogelijk startbewijs voor de Olympische Spelen in Tokio dit jaar. Het fietsen zit Sam trouwens in het bloed, want voor het baanwielrennen was hij in zijn jeugdjaren ook al succesvol in de BMX-sport. En niet alleen Sam is in de familie Ligtlee een succesvol wielrenner. Ook zijn zus Elis heeft in het verleden grote successen geboekt tijdens allerlei kampioenschappen, met een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016.