Sport

Be Quick uit Zutphen livenop FOX Sports Eredivisie

ZUTPHEN – Een droom die uitkomt voor de voetballers van Zaterdag 2 van Be Quick uit Zutphen. Op 22 april wordt de kampioenswedstrijd tegen FC Zutphen 4 live uitgezonden op FOX Sports Eredivisie. Via de website www.kampioenskoorts.nl  konden voetbalteams die in de race zijn voor het kampioenschap, zich aanmelden om vervolgens zoveel mogelijk stemmen binnen te halen. Uit tien finalisten koos de vakjury unaniem voor Be Quick.

Maar liefst 1165 teams meldden zich aan en wisten in totaal bijna 70.000 stemmen te realiseren. Be Quick heeft van alle deelnemende teams de meeste stemmen verzameld via originele en ludieke acties. Het team organiseerde onder andere een ballonnenwedstrijd, deelde flyers uit, doneerde shirts aan mensen in Ghana en liet een vliegtuig met een KampioensKoorts-banner de lucht ingaan. Zaterdag 2 van Be Quick maakt nog steeds goede kans op het kampioenschap en speelt op 22 april de derby tegen FC Zutphen 4. Of de titel inderdaad voor het grijpen ligt, is overigens wel afhankelijk van het resultaat van 15 april.
De initiatiefnemer van de actie, Keuken Kampioen, heeft zin in de kampioenswedstrijd: “Wij als Keuken Kampioen vinden het geweldig om amateurclubs een erepodium te bieden. Een uitverkochte kampioenswedstrijd met stampvolle tribune, live te volgen via FOX Sports Eredivisie. We wensen Be Quick veel succes met de voorbereidingen en juichen natuurlijk mee vanuit alle showrooms!”
“We gaan de wedstrijd tussen Be Quick 2 en FC Zutphen 4 met ontzettend veel plezier en enthousiasme vastleggen, natuurlijk inclusief voorbeschouwing met niemand minder dan Hans Kraay Jr.”, zo laat FOX Sports Eredivisie weten.