Stedendriehoek

Sponsorloop voor Roparun en opening B-sportief

ZUTPHEN – Op donderdag 29 september houden Dikkertje Dap, Kindcentrum de Wegwijzer en Kindcentrum De Plotter een gezamenlijke sponsorloop. Die begint om 14.30 uur en duurt ongeveer een uur.

Ze doen dit voor de Achterhoekrunners, die al meer dan 10 jaar meedoen met de Roparun. Het doel van de Roparun is om de dagen voor kankerpatiënten aangenamer te maken. De kinderen van Dikkertje Dap kinderopvang gaan een rondje om de bomen lopen. De basisschoolleerlingen lopen een rondje om de locatie van De Plotter en de Wegwijzer heen, waarbij het doel is om zoveel mogelijk rondjes te lopen voor een mooie opbrengst. Wethouder Coby Pennings geeft het startschot en het team van de Achterhoekrunners is aanwezig.

Na afloop van de Roparun is er een feestelijke open middag van B-sportief. Dikkertje Dap kinderopvang gaat van start met buitenschoolse sportactiviteiten. Onder de naam B-sportief worden iedere donderdagmiddag onder begeleiding van een gediplomeerde sportinstructeur verschillende sport- en spelactiviteiten aangeboden.

De buitenschoolse sportactiviteiten zijn bedoeld voor alle kinderen van de BSO-locaties van Dikkertje Dap, maar ook kinderen die niet naar de BSO gaan mogen meesporten. “We willen een open, laagdrempelige sportvoorziening creëren waar kinderen op een leuke manier kennismaken met sport en spel. Ouders en kinderen zijn van harte welkom om op 29 september tussen 16.00 en 19.00 uur een kijkje te komen nemen bij B-sportief. De open middag vindt plaats in de gymzaal bij Het Mozaïek, waar vanaf 6 oktober iedere donderdagmiddag de buitenschoolse sportactiviteiten worden gehouden.”