Stedendriehoek

Slotfestival Zomerexpo in Het Koelhuis

ZUTPHEN – Nog even het vakantiegevoel vasthouden terwijl het einde van de zomervakantie nadert? Dat kan in Het Koelhuis. Als slot van de Zomerexpositie organiseert Het Koelhuis vrijdag 18 tot en met zondag 20 augustus een lang weekend vol activiteiten voor jong en oud. Elke dag zijn het Stadsstrand, het Café en de Zomerexpo open vanaf 13.00 uur. Daarnaast zijn er workshops kunst maken van oud plastic, artist talks, open ateliers, kampvuur en toffe muziekjes in een lekker sfeertje. Het is ook het laatste weekend dat de mooie Zomerexpositie te zien is. Geniet ervan met een speciaal biertje, frietje, salade of hamburger uit de houtoven.

Vrijdag 18 augustus
Kunstenaars Tessa Valkenburg en Roland Spitzer houden open atelier. Dé kans om hen bezig te zien aan hun eigen werk. Ook Ole Nieling is aanwezig in zijn hutje achter Het Koelhuis en gaat muziek maken. Veel kinderen en volwassenen maakten onder begeleiding van kunstenaars Roland Spitzer en Tjalling Quinten Mulder mooie potten, schalen en andere kunstwerken van klei. Die worden vrijdagavond om 19.00 uur in een kuil met vuur gebakken. Iedereen is welkom voor een prachtige avond rond het vuur. De Zomerexpositie is open tot 18.00 uur, het Café en Stadsstrand tot zonsondergang.

Zaterdag 19 augustus
Om 14.30 uur is er een workshop voor kinderen om kunst te maken van oud plastic. Kunstenaar Ap Esenbrink begeleidt de workshop. Neem vooral zelf ook gekleurd plastic mee. Alles kan gebruikt worden. Denk aan afgedankt kinderspeelgoed, poppen, bakjes en speelgoed uit de zandbak. Aanmelden kan via info@hetkoelhuis.nl. Ole Nieling is er weer in de hut achter Het Koelhuis. De hele dag is er muziek. De Zomerexpositie is open tot 18.00 uur, het Café en Stadsstrand tot zonsondergang.

Zondag 20 augustus
Om 14.30 is er weer een workshop voor kinderen om kunst te maken van oud plastic. Aanmelden via info@hetkoelhuis.nl. Ap Esenbrink begeleidt de workhop. Hij studeerde aan de Kunstacademie AKI in Enschede. Hij was decorateur bij film en tv-producties van VPRO Villa Achterwerk en richtte bekende horecagelegenheden in. Hij maakt films, collages en objecten. Tessa Valkenburg houdt open atelier en Ole Nieling is in zijn hut. Om 13.00 start het opgraven van de kunstwerken uit de klei-oven met Roland en Tjalling en Airco Caravan houdt om 16.00 uur een artist talk over haar werk. De Zomerexpositie is open tot 18.00 uur, het Café en Stadsstrand tot zonsondergang.