Stedendriehoek

Sareptahofje zet deuren wagenwijd open

ZUTPHEN – Woonvereniging de Hof van Heden aan de Isendoornstraat in Zutphen doet zaterdag 18 mei mee aan de internationale Gemeenschappelijk Wonen Dag.

Het thema van deze dag luidt: ‘Zorg voor elkaar en de grenzen daarin’. De zeven bewoners willen hun betrokkenheid laten blijken bij de woonvragen die leven in de (Zutphense) samenleving, door de deuren te openen voor mensen met belangstelling voor leven in gemeenschapsverband.

Woonvereniging de Hof van Heden – één van de kleinste van Nederland – bestaat bijna vijftien jaar in de huidige vorm. Zorg voor het beleid en onderhoud, bijvoorbeeld van de mooie tuin, wordt gezamenlijk gedragen.

Op een eigentijdse manier leven de bewoners hier samen, met behoud van het monumentale karakter van het hofje uit 1895. De vraag naar woonvormen met meer betrokkenheid en onderlinge samenhang klinkt steeds vaker. De kennis en ervaring die de bewoners van het Sareptahofje hebben opgedaan, delen zij van harte met bezoekers op 18 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie: www.woonhofvanheden.nl