Stedendriehoek

Repair Café in Stadswerkplaats

ZUTPHEN – Zaterdag 27 mei is er van 13.00 tot 16.00 uur een Repair Café in Stadswerkplaats Zutphen. Ervaren en enthousiaste reparateurs stropen de mouwen weer op.

Kapotte apparatuur of een haperend machientje, een tuingereedschap dat niet meer scherp is of waar een steel van gebroken is, een föhn of kruimeldief die niet meer werken zoals het hoort. De reparaties zijn uiteenlopend en vragen vaak de nodige creativiteit. Ook aan kleine mankementen aan een fiets of aan kledingstukken kan vaak met succes iets gedaan worden.

En dat alles onder het motto: ‘weggooien mooi niet!’. Het doel is hergebruik te stimuleren en het (zelf) repareren weer onder de aandacht te brengen. Daarbij is leuk om dat samen te doen. Koffie en thee staan klaar in de Stadswerkplaats, gevestigd aan De Waarden 309. De reparateurs zetten zich vrijwillig in. Een bijdrage wordt op prijs gesteld, maar de hoogte ervan bepaalt de bezoeker zelf.

Zie voor meer informatie de facebookpagina RepairCafeZutphen of de websites www.repaircafe.nl en www.stadswerkplaats-zutphen.nl