Stedendriehoek

Prijsvraag rond nieuwe kiosk IJsselkade

ZUTPHEN – De gemeente Zutphen schrijft een prijsvraag uit voor een nieuw te bouwen kiosk op de IJsselkade. Met als doel: het vinden van de beste combinatie van investeerder en exploitant voor een levendige horecagelegenheid voor bezoekers van de IJsselkade. Op dinsdag 9 mei vindt een informatiebijeenkomst plaats. Geïnteresseerde exploitanten en investeerders hebben dan ook gelegenheid om kennis met elkaar te maken. De bijeenkomst begint om 13.00 uur in het IJsselpaviljoen.

Eind vorig jaar is de oude kiosk ‘Eethuis De Kade’ gesloopt. Hij moest plaatsmaken voor de nieuwe inrichting van de IJsselkade. Iets verderop, vlakbij het waterwerk, komt ruimte voor een nieuwe kiosk met terras. De gemeente Zutphen zoekt hiervoor een ondernemer die een horecapand kan realiseren én deze gelegenheid tot een succes kan maken. Een combinatie van een horecaondernemer en een ontwikkelaar is ook mogelijk.

Visitekaartje voor IJsselkade
De nieuw te bouwen horecagelegenheid moet een centrale ontmoetingsplek zijn op de IJsselkade waar iedereen terecht kan. Het gaat in totaal om 340 m2 grond, waarvan 120 m2 voor de kiosk en de rest voor het terras. De gemeente wil de grond bij voorkeur verpachten. De ontwikkelaar/ondernemer moet zorgen voor een gebouw dat past in de omgeving. De gemeente zoekt een ervaren, enthousiaste ondernemer voor een langdurige samenwerking. Een echte ambassadeur voor de IJsselkade dus!

Speeddates
Tijdens de bijeenkomst op 9 mei geeft de gemeente samen met adviesbureau HTC een toelichting op de doelen, eisen en wensen voor de nieuwe horecagelegenheid. Ook zijn er dan speeddates waar horecaondernemers en ontwikkelaars elkaar kunnen ontmoeten. Zij kunnen dan samen meedoen aan de prijsvraag. Uit de inzendingen voor de prijsvraag kiest een deskundige jury de vijf meest kansrijke ideeën. Deze inzenders stellen vervolgens een ondernemersplan op. Hieruit wordt een top-3 gekozen en uitgenodigd om een presentatie te houden. Op basis daarvan wordt in oktober de winnaar gekozen, die de nieuwe horecagelegenheid gaat bouwen en runnen. In de loop van 2018 zou de kiosk er dan kunnen staan.