Stedendriehoek

Presentatie nieuwe themawandelingen

Foto: Binnenstadmanagement Zutphen

ZUTPHEN – Zutphen heeft zoveel te bieden, te veel om in één stadswandeling te ontdekken. Daarom presenteren Binnenstadmanagement Zutphen en Zutphen Promotie nu een uitgebreide reeks themaroutes, elk gericht op verschillende interesses. Iedereen is welkom bij de presentatie hiervan op zondag 11 september om 11.00 uur in de Burgerzaal, Lange Hofstraat 4 in Zutphen.

 

De reeks themawandelingen is tot stand gekomen met financiële hulp van de provincie Gelderland. De wandelingen hebben allemaal hun eigen thema en ze zijn bedoeld voor bezoekers van jong tot oud. VVV Zutphen verkoopt deze nieuwe routes voor 2 euro per stuk. Tijdens de presentatie op 11 september mogen alle aanwezigen een wandeling naar keuze uitzoeken. En de keus is groot: Historisch Zutphen, Antroposofisch Zutphen, De winkelstraatjes van Zutphen, Torens in Zutphen, Beelden in Zutphen, Meesters in Zutphen, de Mannenwandeling, de Hofjeswandeling, de Hanzewandeling en de Literatuurwandeling. Voor de jongste wandelaars is een speurtocht ontwikkeld.

Elke wandeling bestaat uit een beschrijving van de route, met informatie over het thema en de panden en monumenten die worden gepasseerd, alsmede de winkels en horeca. Binnenstadmanager Remco Feith is verheugd over het resultaat: “De highlights van Zutphen worden nu gecombineerd met winkels en horeca. Dat geeft een veelzijdig en compleet beeld van wat onze stad te bieden heeft.”