Stedendriehoek

Oud Feyenoord komt voor revanche naar Zutphen

ZUTPHEN – Op 26 augustus is het precies honderd jaar geleden dat Feyenoord het nieuwe stadion aan de Kromme Zandweg in Rotterdam feestelijk opende. De voorloper van De Kuip was een voor die tijd uiterst moderne accommodatie met zelfs een zittribune, die plaats bood aan 300 bezoekers en een betonnen staantribune, 24 meter lang en twaalf treden hoog met een bar aan de achterzijde.

Het hele complex was – op z’n Rotterdams – in slechts drie maanden uit de grond gestampt.
Naast de feestelijkheden moest er ook een openingswedstrijd zijn en daar werd Be Quick uit Zutphen voor gevraagd. Het werd een kleine smet op de feestvreugde, want de gasten wonnen met 3-2.
In november 2016 bestond het officiële clubvoetbal in Zutphen 125 jaar en ontstond er bij het huidige bestuur van Be Quick, Zutphens oudste voetbalclub (1902), het idee om voor dit historische feit Feyenoord te polsen voor een revanche. Uiteraard zou dat niet de huidige landskampioen kunnen zijn, maar Oud Feyenoord. Desgevraagd gingen zij akkoord en zullen ze aantreden met een representatieve spelersgroep.
In het kader van het langdurige bestaan van het plaatselijke clubvoetbal werd besloten dat de wedstrijd tegen een Zutphens Elftal zou moeten zijn. En zo is er een team samengesteld met spelers uit al die clubs, aangevuld met die van Warnsveldse Boys en sc Eefde. Coach is Stefan Jansen, de huidige trainer van Be Quick.
De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van Be Quick, Sportcomplex Zuidveen aan Laan naar Eme 97, en is op zaterdag 17 juni, aanvang 16.00 uur. De toegangsprijs is 3 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 1 euro.