Stedendriehoek

Open huis Diseraad Praktijk voor kunstgebitten

ZUTPHEN – “Een kunstgebit moet er goed uitzien én functioneel zijn. Het hoeft niet perfect te zijn: een beetje scheef of een spleetje tussen de tanden kan ook mooi staan.” Aan het woord is Erik Diseraad, tandprotheticus en, samen met zijn vrouw Paulien, eigenaar van Diseraad Praktijk voor kunstgebitten.

Als tandprotheticus doet Erik zelf met zorg de behandelingen, iets wat een tandtechnicus overlaat aan de tandarts. Erik kent het gezicht, de gezichtsuitdrukking en de wensen van zijn cliënt. “Of het nu gaat om een nieuw kunstgebit of de reparatie van het huidige kunstgebit, elk (gedeeltelijk of volledig) kunst- of klikgebit vraagt om maatwerk. Onze cliënten zijn enthousiast, omdat wij een kunstgebit voor ze maken, passend bij de vorm van hun gezicht en naar de wensen van de cliënt. Niet te recht (of toch juist wel), een diamantje in één van de tanden of een gouden tand, extra wit of toch de eigen kleur… alles is mogelijk.”

Zaterdag 11 maart houdt Diseraad Praktijk voor kunstgebitten aan de Laarstraat 19 in Zutphen open huis. Erik en Paulien nodigen iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur uit een kijkje te komen nemen in hun praktijk. “Er heerst nogal een taboe op het kunstgebit”, vertelt Paulien. “Met het open huis willen we belangstellenden, jong en oud, laten zien hoe wij in onze praktijk aan het werk zijn. En kan er kennis worden gemaakt met de mensen in onze praktijk.”

In het technieklab laat tandtechnicus Michel zien hoe een (gebroken) kunstgebit gerepareerd wordt. In één van de behandelstoelen kunnen bezoekers gratis hun kunstgebit laten controleren. Paulien geeft ook duidelijkheid over vergoedingen en verzekeringen. Naast het eigen personeel zijn ook diverse specialisten aanwezig, onder wie de kaakchirurg en de leverancier van implantaten, die de bezoekers graag te woord staan.

Goodiebag
Voor de snelle inschrijvers heeft Erik nog een kleine attentie klaar staan. “Wij hebben voor de eerste 20 mensen die zich tijdens het open huis bij ons inschrijven, een leuke goodiebag samengesteld. En voor elke bezoeker staat er een kop koffie of thee klaar.”

Mocht men op 11 maart verhinderd zijn, dan kan men altijd contact met Diseraad opnemen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Men heeft geen verwijzing nodig van de tandarts. Declaraties worden door Diseraad rechtstreeks naar de verzekeraar gestuurd.