Stedendriehoek

Op zoek naar sterkste man en vrouw

ZUTPHEN – Op zondag 24 juni vindt van 12.00 tot 18.00 uur de zesde editie plaats van het IJsselfestival in Zutphen. De organisatie is in dit kader op zoek naar deelnemers voor het onderdeel ‘De sterkste man/vrouw’ onder leiding van Wout Zijlstra, onder andere Sterkste Man van Nederland in 2001.

De deelnemers gaan het tegen elkaar opnemen op de Zaadmarkt. Er zijn daarbij vier leeftijdscategorieën: jongens van 12 tot en met 15 jaar, meisjes van 12 tot en met 15 jaar, mannen vanaf 16 jaar en vrouwen vanaf 16 jaar. 

Voor de mannen zijn er de volgende onderdelen: trekken van een voertuig van 3000 kilogram, melkbus sjouwen met 50 kilogram in elke hand, melkbus liften (met gestrekte armen vooruit houden) van 20 kilogram, hoog gooien met 12,5 kilogram en een laadrace met melkbussen van 50 kilogram.

Natuurlijk is er een leuke prijs te winnen. Fletcher Resort-Hotel Zutphen nodigt de winnaar uit voor twee uur bowlen voor vier personen, inclusief drie drankjes per persoon en een driegangendiner. Meer informatie: www.hetijsselfestival.nl en www.facebook.com/IJsselfestivalzutphen. Opgeven voor het IJsselfestival kan per mail: ijsselfestival@gmail.com