Ondernemend

Van wens tot wieg: één verloskundige

Totale begeleiding, van kinderwens tot aan de nacontrole na de bevalling, door één betrouwbare verloskundige. Dat is het ideale scenario voor veel aanstaande ouders. Wie De Bakermat in Zutphen inschakelt, is daarvoor aan het juiste adres.

Verloskundige Karin Schreurs heeft in september 2016, na jarenlang in een maatschap te hebben gewerkt, haar eigen verloskundige praktijk De Bakermat aan de Hemmingstraat 13 in Zutphen opgericht. Voor haar staan laagdrempeligheid, persoonlijke aandacht en een goede vertrouwensbasis centraal in deze belangrijke periode in iemands leven. Omdat je tijdens de gehele periode contact hebt met dezelfde verloskundige, is deze goed op de hoogte van je omstandigheden en weet zij precies wat er allemaal speelt. Bovendien is de verloskundige direct bereikbaar en heb je snel antwoord op je vragen of een afspraak. Karin weet uit ervaring dat elke zwangerschap anders is en dat elke vrouw het ook anders ervaart. Daardoor is het prettig dat je als zwangere vrouw weet dat je verloskundige volledig op de hoogte is van wat er gaande is.
Karin Schreurs heeft jarenlange ervaring als verloskundige en heeft naast reguliere medische zorg ook opleidingen gevolgd in onder andere homeopathische geneeskunde. “Soms bestaat een kinderwens en kunnen vrouwen maar niet zwanger worden”, geeft Karin aan. “Voordat je een heel medisch traject ingaat kunnen we ook eerst bekijken of er een simpeler homeopathische methode is, of bijvoorbeeld door het aanpassen van de levensstijl, waardoor het wellicht toch tot een spontane zwangerschap kan komen. De reguliere aanpak lost weliswaar klachten op, maar schenkt vaak geen aandacht aan de problemen waardoor deze klachten ontstaan. Datzelfde geldt tijdens de zwangerschap. Er zijn bijvoorbeeld uitstekende homeopathische middelen tegen misselijkheid die absoluut niet schadelijk zijn voor het ongeboren kind.”
Zwanger (worden) en nu
Bij De Bakermat kun je vanaf je kinderwens of tijdens je zwangerschap terecht. Karin Schreurs begeleidt zwangere vrouwen en hun partners vanaf het allereerste begin tot aan de nacontrole na de bevalling. En zelfs daarna kun je in bepaalde gevallen nog bij haar terecht voor vragen. De bevalling kan naar wens thuis of in het geboortecentrum plaatsvinden, net waarbij je jezelf het prettigst voelt. In al deze gevallen vindt de bevalling plaats in aanwezigheid van de eigen vertrouwde verloskundige. Alleen bij een medische indicatie vindt (overdracht en) opname in het ziekenhuis plaats en beval je onder leiding van een gynaecoloog en/of een klinisch verloskundige. Na de bevalling ontvang je nog tot zes weken kraambedbegeleiding door je verloskundige.
Ben je onlangs zwanger geworden en op zoek naar een goede verloskundige of heb je een kinderwens, neem dan contact op met Karin Schreurs (telefoon 06-24022129). Op haar website www.debakermatzutphen.nl  tref je een uitgebreide beschrijving over mogelijkheden aan maar ook veel handige tips en doorverwijzingen naar artikelen over diverse zwangerschapsonderwerpen.