Ondernemend

BesselsGreen: vier seizoenen optimale tuinbeleving

Wie een tuin heeft wil daar graag het hele jaar door van genieten. Bessels Green ontwerpt praktische en functionele tuinen die elk seizoen fraai ogen, waardoor men twaalf maanden per jaar plezier van de tuin heeft.

“In Nederland maken we door het klimaat maar circa zeven maanden per jaar echt gebruik van de buitenruimte. De resterende maanden bekijken wij de tuin vanuit het huis. En precies dat wordt vaak vergeten”, vertelt Nicolaas Bessels, eigenaar van BesselsGreen. “Een tuin moet zo ontworpen zijn dat je vanuit het raam een mooi uitzicht hebt, zodat je ook in de winter kunt genieten van de buitenruimte.” BesselsGreen heeft veel oog voor de natuur en werkt vanuit de visie dat in de tuin de natuur zoveel mogelijk moet worden benaderd. “Dat houdt in dat wij rekening houden met de bodemsoort en niet oeverloos grond verplaatsen en daarmee de bodemstructuur vernietigen”, vervolgt Nicolaas. “Bij het ontwerpen inventariseren we de wensen van de klant en kijken we naar het gebruik en de gezinssituatie. Wij ontwerpen en realiseren praktische en functionele tuinen. Daarbij gaan we uit van alle seizoenen, want een tuin moet ook in de winter worden beleefd. Dat wat in het zicht van de woning ligt moet ook in de winter interessant en uitnodigend zijn. Daarnaast is ook verlichting in de tuin een belangrijk punt. Om insecten en vogels een kans te geven plaatsen we de verlichting alleen daar waar dit functioneel is. Insecten en kleine zoogdieren houden niet van verlichte tuinen, dus wil je deze dieren een plek bieden in je tuin, zorg dan voor duisternis. De tuin is een belangrijk verlengstuk van ons huis en geeft ons de mogelijkheid om te genieten van het buitenleven, ieder op zijn eigen manier. Wij creëren tuinen die voor de menselijke bewoners een tuin zijn en voor de dieren een thuis.”

Contact
Op de website van Bessels Green ( www.besselsgreen.nl ) treft u een overzicht van alle werkzaamheden aan. Is uw tuin ook toe aan een nieuwe functionele en praktische inrichting, neem dan contact op via de website of bel 06-11018300 voor het maken van een afspraak.