Stedendriehoek

Nationale beachvolleybaltop naar Zutphen

ZUTPHEN – Op zaterdag 8 en zondag 9 juli komt de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour naar Zutphen. Dit betreft een unieke gebeurtenis, want nooit eerder deed de hoogste divisie van het Nederlandse beachvolleybal Zutphen aan.

De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour heeft met de Groenmarkt wederom een toplocatie aan het lijstje locaties toegevoegd. En ook bij het nieuwe Beach Center Zutphen-Warnsveld worden drie velden gerealiseerd waar de Nederlandse beachvolleybaltop gaat spelen.

Naast beachvolleybal is er op zaterdag 8 juli ook de SuperCup beachkorfbal op de Groenmarkt. Al met al een gevarieerd programma, want vanaf vrijdag 7 juli zullen scholieren, bedrijven en verenigingen al gaan beachvolleyballen in het centrum van Zutphen. Op deze manier worden meerdere groepen bij dit evenement betrokken.

De DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour speelt in Zutphen de achtste wedstrijdronde. Zie ook de website www.eredivisiebeach.nl. Hoogtepunten van de week zijn de dames- en herenfinales op zondag 9 juli. Met na dit weekend nog slechts drie wedstrijdronden te gaan voor de Nederlandse kampioenschappen, is dit een belangrijke ronde waarbij de spelers het onderste uit de kan zullen halen.