Stedendriehoek

Meedenken over Hondenbeleid

ZUTPHEN – De CDA-fractie van de gemeente Zutphen neemt haar rol van volksvertegenwoordiging erg serieus. Daarom zijn de fractieleden ook gemakkelijk bereikbaar. Zij hebben regelmatig contact met inwoners van Zutphen en Warnsveld.

 

“Er zijn natuurlijk veel onderwerpen waarover de fractie nog een standpunt moet innemen. Een drietal van die onderwerpen willen we graag met een aantal geïnteresseerde inwoners bespreken. Hiervoor zijn we gestart met het organiseren van themadiscussies. Het eerste thema, rondom duurzaamheid, is al besproken en dat was zeer succesvol. De inwoners die meededen waren erg betrokken en we hebben de eerste motie al ingediend”, vertelt Karin Warmoltz-van Wamel, raadslid van CDA Zutphen-Warnsveld.

“Het tweede thema dat we graag willen bespreken is ‘Hondenbeleid’. Hoe kunnen we, gemeente en inwoners, het hier zo inrichten dat we een hondvriendelijke gemeente kunnen worden? We zullen, onder andere, moeten discussiëren over hondenbaasjes, hondenpoep, loslopen en hondenbelasting. Voor dit thema zoeken we ‘meedenkers’ die positief kritisch staan ten aanzien van het thema. Dat het nu niet op de beste manier geregeld is, dat weten we natuurlijk al. We zijn niet op zoek naar klachten, maar naar oplossingen. Het gaat ons er om hoe we de problemen kunnen omdenken en het voor iedereen zo aangenaam mogelijk kunnen maken.”

Voor dit thema zijn twee avonden gepland: woensdag 25 mei en woensdag 8 juni. Beide avonden van 20.00 uur tot 21.30 uur. Aanmelden bij Karin Warmoltz via e-mail cdazw.meedenkers@gmail.com. “Aan de hand van het aantal deelnemers bepalen we waar de bijeenkomsten plaatsvinden. Men krijgt hierover persoonlijk bericht.”