Stedendriehoek

Makelaar kiest voor snelle fietskoerier

Martijn Rozendal

ZUTPHEN – De makelaardij werd altijd afgeschilderd als ‘snelle jongens’ in te grote/snelle auto’s. Die tijd is wel geweest; dat bewijst onder andere Eggink Maalderink Garantiemakelaars in Zutphen door bezichtigingen of afspraken in de binnenstad en omgeving op de fiets te doen.

 

Makelaar Jan Willem Hemeltjen van Eggink Maalderink: “Wij gebruiken zoveel mogelijk een kantoorfiets voor onze afspraken, zeker in de binnenstad. Het is onzin om gebruik te maken van de auto. Het is milieubewust, goedkoper en met de fiets gaat het veel sneller.” Daarnaast draait Eggink Maalderink sinds kort een pilot waarbij gebruik gemaakt wordt van de diensten van fietskoeriers voor het plaatsen en ophalen van de makelaarsborden.

“Wij zijn in contact geraakt met Martijn Rozendal, de fietskoerier in Zutphen. Zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen, maar ook om het signaal af te geven dat er meer gefietst moet en kan worden, heeft ons de doorslag gegeven om een pilot op te starten. Ook de klanten reageren leuk op deze fietsende bordenplaatser. Het is een opvallende verschijning, daar krijg je vanzelf een glimlach van. Hij heeft een hoog gunvermogen en het wordt hem volop gegund om als fietskoerier zijn boterham in Zutphen te verdienen, en dat is zeker mogelijk als meer bedrijven het besef krijgen om van zijn diensten gebruik te maken en daar de voordelen van te zien.”

Fietskoerier Martijn Rozendal knikt: “De gemeente Zutphen heeft aangegeven dat zij open staat voor dit soort initiatieven. Het is goed voor het milieu. Het voorkomt veel ergernissen van alle auto’s die door de binnenstad rijden. Als je de grote bestelbussen en vrachtauto’s door de stad ziet rijden om kleine pakketjes af te geven, echt onvoorstelbaar. De hele binnenstad wordt geblokkeerd voor een klein pakketje, dat ik ook prima kan bezorgen als fietskoerier.”

Het initiatief van Eggink Maalderink Garantiemakelaars verdient dan ook volop navolging.
Bedrijven kunnen zich melden bij Martijn Rozendal op het e-mailadres martijn@fietskoeriers.nl