Stedendriehoek

Locatie Groot Hungerink van Trajectum geopend

EEFDE – Op het terrein van Trajectum-locatie Groot Hungerink in Eefde is de afgelopen twee jaar veel verbouwd en nieuw gebouwd. Met een mooi resultaat als gevolg. De locatie werd vorige week geopend door Michèle Blom,  Directeur-Generaal Straffen en Beschermen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

 

Bij Groot Hungerink verblijven zo’n 130 licht verstandelijk beperkten, met ernstige gedragsproblemen. Een groot deel van hen is al eens met Justitie in aanraking geweest. Bij Trajectum worden zij specialistisch begeleid en krijgen zij een tweede kans. Op het terrein is ook een klinische behandellocatie gevestigd met zo’n 26 cliënten: ’t Mastler. Wanneer cliënten er aan toe zijn, stromen zij door naar een woning bij Groot Hungerink. Met haar verschillende locaties in Oost- en Noord Nederland biedt Trajectum zelf, of in samenwerking met partners, de volledige zorgketen aan de doelgroep.

Over Stichting Trajectum
Stichting Trajectum (fusie Hoeve Boschoord en Hanzeborg) biedt al vijfenzestig jaar toonaangevende behandeling en begeleiding aan mensen met een licht verstandelijke beperking. Een deel van de cliënten heeft een forensische achtergrond. Trajectum biedt zorg gericht op de complexe problematiek van deze doelgroep. Bijvoorbeeld verslaving en agressie. De manier waarop Trajectum met cliënten omgaat, is methodisch en ontwikkelingsgericht. Centraal staat het geloof in passende zorg, waarbij het belang van de cliënt altijd voorop staat.

Ook heeft Trajectum een eigen Kenniscentrum waar behandelprogramma’s worden ontwikkeld. Meer informatie: www.trajectum.info