Stedendriehoek

Laat een frisse wind door uw hersenen waaien

BRUMMEN – Ineke Meijerhof, ergotherapeut en RGM-practitioner, start in december met een cursus voor volwassenen met als doel de conditie van de hersenen te verbeteren. De Ronnie Gardiner Methode (RGM) wordt alom geprezen om zijn kracht om het brein in beweging te brengen. De methode is een oefenmethode op muziek.

RGM oefent de links/rechts coördinatie, lezen, spraak en beweging op het ritme van muziek en door het gebruik van simpele symbolen. Op deze manier worden er verschillende hersengebieden tegelijk aan het werk gezet. RGM zorgt voor veranderingen in de hersenen en leidt tot een verbetering van de stemming, het geheugen, het evenwicht, de concentratie en het energieniveau. Zo kunnen zelfs op hoge leeftijd verloren functies gedeeltelijk herstellen. Prof. Dr. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie zegt hierover: “Beweeg in combinatie met geestelijke inspanning. Hoe actiever en uitdagender de activiteit, hoe groter de kans is dat in de hersenen nieuwe verbindingen ontstaan.”

Ineke Meijerhof heeft sinds 10 jaar een praktijk voor ergotherapie, handtherapie en werkplekadvies in Brummen en Eerbeek. De RGM-cursus begint eenvoudig zodat iedereen mee kan doen. De oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. “In Brummen worden gratis open lessen gegeven zodat men het zelf kan ervaren. Het is niet alleen een nuttige, maar ook een gezellige manier van hersengymnastiek en mensen worden er vrolijk van. De cursus is ook voor gezonde ouderen, en leuk om samen met de partner te doen.” De gratis kennismakingslessen RGM zijn op dinsdag 29 november om 14.30 uur en donderdag 1 december om 10.00 uur. De lessen worden gegeven in het onderkomen van Stichting Welzijn Brummen aan het Graaf van Limburg Stirumplein 5. Meer info of aanmelden: Ineke Meijerhof (06-44579400 of info@rgminbeweging.nl ). Zie ook www.rgminbeweging.nl