Stedendriehoek

‘Kracht halen uit een crisis’

WARNSVELD – Vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei speelt WAAN op het terrein van GGNet aan de Vordenseweg 12 in Warnsveld. “WAAN is een intieme voorstelling waarin je op plekken komt waar je normaal níet komt, met het historische terrein als decor. Deze poëtische theatervoorstelling neemt je mee naar de wereld van mensen die jou laten voelen hoe ze kracht uit een crisis halen”, aldus Tineke Hoogeveen.

WAAN is een interactieve voorstelling die bestaat uit vijf scènes met spel, dans en video. De voorstelling wordt – verspreid op verschillende locaties op het terrein – opgevoerd. Vijf krachtige verhalen die raken en op een poëtische manier worden verteld. Er zijn acteurs, er is een video-installatie en er wordt gedanst. Het Rotterdamse Amenti Collective danst een choreografie van Gil the Grid, bekend van Holland’s Got Talent. Op zijn 23e raakte hij zelf in een psychose, vlak nadat hij wereldkampioen experimentele dans was geworden.

Het terrein van GGNet vormt het perfecte decor. Als publiek ga je in kleine groepen op avontuur aan de hand van ervaringsdeskundigen. Zij nemen je mee langs verschillende bijzondere locaties: van de Vredeskapel en de boomgaard tot de boerderij.

Inspiratie
WAAN is een project van De Theaterbeweging, het gezelschap rondom theatermaker Roos Diependaal. Voor WAAN sprak zij met zeven jongvolwassenen die een psychose doormaakten. Hun verhalen waren een inspiratiebron voor de scènes. Diependaal benadert de psychose niet als een ziekte, maar als een worsteling met het bestaan. Iets wat bij het leven hoort dus. “Iedereen maakt wel eens een crisis mee. Een burn-out of een echtscheiding. De ervaring maakt je sterker, toont je hoe je in het leven staat. Dat kan ook het geval zijn met een psychose. Je kunt er krachtiger uitkomen.” 

Publieksbegeleiders
Voor de voorstellingen op 24, 25 en 26 mei in Warnsveld is de organisatie op zoek naar publieksbegeleiders. Dit zijn mensen die het publiek in kleine groepjes van 18 personen langs de verschillende scènes meenemen. Tijdens de wandelingen is er tijd om verhalen te vertellen en om een open sfeer te creëren in het groepje dat je begeleidt. Tineke Hoogeveen: “Vind je het leuk om dit te doen? Geef je dan op via: waanvoorstellingen.nl/meedoen. Ook als je slechts één van de drie dagen beschikbaar bent, kun je je opgeven. Op zaterdag 18 mei is er een trainingsdag om met elkaar kennis te maken, de route en inhoud van de voorstelling door te nemen en om alvast een beetje te oefenen met je rol.”

De voorstellingen zijn op vrijdag 24 mei om 19.30 uur, zaterdag 25 mei om 14.00 en 19.30 uur en zondag 26 mei om 14.00 en 19.30 uur. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op de website www.waanvoorstelling.nl