Stedendriehoek

Italiaanse straatfeesten met Giro Gelderland

STEDENDRIEHOEK – Voor Gelderlanders in de start- en doorkomstgemeenten van de Giro d’Italia, is het nu mogelijk in te schrijven voor 80 gezellige Italiaanse straat- of buurtfeesten, piazza’s genaamd.

Tijdens deze piazza’s kunnen buurtbewoners met families uit de straat Italiaans tafelen in een Giro-roze setting. Deze piazza’s hebben als doel in aanloop naar de start van de Giro d’Italia buurtbewoners te verbroederen en de saamhorigheid te vergroten. De piazza’s worden mogelijk gemaakt door Giro Gelderland.

Alle 80 piazza’s ontvangen van Giro Gelderland een echt piazza-pakket met ingrediënten voor een pastamaaltijd samen met de straat- of buurtbewoners. Daarnaast zit er een roze accessoire-pakket in om de pleinen of straten roze te laten kleuren. De eerste aanmeldingen maken tevens kans op een aspirant-chef-kok, die meehelpt een lekkere Italiaanse pastamaaltijd te bereiden. Buurtbewoners kunnen zich dus verheugen op een heerlijke pasta met roze vlaggetjes. Naast het piazza-pakket is er per piazza nog een beperkt budget beschikbaar waarmee allerlei fiets- of andere activiteiten georganiseerd kunnen worden om het Italiaanse Giro-straatfeest tot een succes te maken.

Particulieren, stichtingen en verenigingen kunnen voor een piazza in de buurt inschrijven. Aanmelden kan via een aanvraagformulier dat te downloaden is via de websites www.gelderland.nl en www.girogelderland.nl. Na inschrijving horen aanvragers zo spoedig mogelijk of ze tot de gelukkigen behoren. De piazza’s vinden plaats tussen 1 april en 8 mei.