Stedendriehoek

Informatiepunt VVV op station Eerbeek

EERBEEK – VVV Eerbeek heeft een extra VVV-informatiepunt op het station geopend. De gemeente Brummen streeft met een aantal partijen ernaar om het station en de directe omgeving aantrekkelijker te maken voor toeristen en recreanten. Mensen die het station van Eerbeek aandoen met de toeristische stoomtrein, moeten worden verleid om ook het centrum van Eerbeek te bezoeken.

Om de burgerparticipatie goed vorm te geven, heeft Inez Hendriks – eigenaar van VVV Eerbeek – contact gezocht met de familie Strijker, eigenaar van het station Eerbeek. Al snel werd duidelijk dat men gezamenlijk een kans zag om het oude lampenhok van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) te gebruiken als extra VVV-informatiepunt. Er werd overeenstemming bereikt en het lampenhok is in gebruik genomen. De VSM leverde dezelfde dag nog posters, folders en de dienstregeling. De oude wagons gaan vervangen worden, waardoor het plein er fraaier uit komt te zien.

Bij het informatiepunt is informatie aanwezig over de directe omgeving met daarbij wandel- en fietsroutes. Ook wordt er verwezen naar het centrum van het dorp in de hoop dat mensen langer blijven of nog eens terugkomen. De stoomtrein heeft een dienstregeling waarbij de toeristen kort een stop maken en de locomotief van plek wisselt. Tijdens deze wissel is het mogelijk om een ijsje te eten op het perron of een folder uit het rek te pakken. Tijdens de zomervakantie is het informatiepunt geopend op maandag, vrijdag en zondag tijdens de stop in Eerbeek.

Op dinsdag, woensdag en donderdag vertrekt de trein naar Dieren. De tocht duurt anderhalf uur. De vertrektijden zijn 10.49 en 14.19 uur. Kaartjes kunnen in de trein gekocht worden.