Stedendriehoek

IJsselfestival groeit door langs IJsselkade

ZUTPHEN – Op zondag 26 juni van 12.00 tot 18.00 uur is de vierde editie van het IJsselfestival in Zutphen. Langs de IJsselkade en in het centrum van Zutphen is dan weer van alles te doen.

Een greep uit de activiteiten: een nederzetting van de Vikingen, Saksen en Franken op de Bult van Ketjen; powerboatdemonstraties aan de IJsselkade; een zeer gevarieerde kunstmarkt met deelnemende kunstenaars uit geheel Nederland; een piratenplein voor de kleinsten, met schminken, opblaasbaar piratenschip, goudzoeken, op de foto als piraat en ander kindervermaak; shanty- en piratenkoren op de IJsselkade; maritieme ambachten, diverse palingrokers voor de vers gerookte paling.

Daarnaast is er Zutphen Gezond!, een gezellige warenmarkt op de Groenmarkt en kan men deelnemen aan een oldtimerrit met medewerking van de Fiat 500 Club Nederland. Verder zijn er ook: Living Statues uit Arnhem, diverse rondvaarten, schepen aan de kade met onder andere het enige schip van de Landmacht,  een vlootschouw van klassieke pleziervaart in de nieuwe Noorderhaven, een antiek- en kunstveiling in de open lucht, helikoptervluchten (onder voorbehoud) en op zaterdagavond 25 juni is de Summernightcruise.

Kunstenaars die mee willen doen aan de Kunstmarkt, kunnen zich nog opgeven via e-mail ijsselfestival@gmail.com