Stedendriehoek

Hommage aan cultuurman

BRUMMEN – Op donderdag 8 december brengt een werkgroep van verschillende cultuurorganisaties in de Vroolijke Frans een hommage aan de onlangs overleden Brummense cultuurman Hans Broer. Tijdens deze bijzondere avond wordt hij geëerd voor al zijn energie en inzet en het programma krijgt gestalte rond zijn passies: literatuur, muziek, kennisspelletjes en bijzondere bieren.

De hommage richt zich met name op zijn familie en (cultuur)vrienden en mensen die een speciale band met hem hadden. De zaal gaat open om 20.00 uur en het programma start om 20.30 uur.
Tijdens de avond ontvouwt zich een programma dat gelieerd is aan de passies van Hans Broer. Zijn volle culturele leven geeft meer dan voldoende voeding om een afwisselend programma samen te stellen. Door medewerking van velen wordt deze avond mogelijk gemaakt. Zo zal de schrijver Henk Pröpper een bijdrage leveren en daarin zullen ongetwijfeld voetbal en literatuur een rol spelen. Henk Pröpper schreef voor de Brummense uitgeverij ‘De Geiten Pers’ een boekje met als titel ‘Brummens Kwartier’. De singer-songwriter Robert Kersten zal een aantal nummers spelen van Hans’ favoriete muzikanten. De dorpsdichter van de gemeente Brummen, Laurens Hoevenaren, zal een aantal gedichten voordragen die relateren aan het contact dat hij had met Hans Broer. Een verhaal van de schrijver A.L. Snijders dat hij speciaal schreef voor deze avond, zal worden voorgelezen. Uiteraard ontbreekt ook het spelelement niet, want Hans was gek op spelletjes en hij wilde altijd winnen. Daarom is de eerste prijs van de te spelen Triviantquiz dan ook een speciaal pakket bijzondere bieren. Ook een zeer geliefde passie van Hans.

Er zal op deze avond een gelimiteerd aantal bezoekers worden toegelaten. Belangstellenden kunnen zich melden via e-mail degeitenpers@live.nl  of bellen met Marguerite Tuijn: 06-25464982.