Stedendriehoek

Het voorjaar innmet ijs van Jolinkt

BRUMMEN/ZUTPHEN – Banketbakkerij Jolink is een begrip in Brummen, Doetinchem en Zutphen. In 1968 werd de eerste vestiging in Brummen geopend. Zutphen en Doetinchem volgden in de jaren daarna. Volgens Jordi Jolink, die nu bij zijn ouders in de zaak is gekomen, worden alle producten nog steeds op ambachtelijke wijze bereid. “Onze banketbakkers hebben de kennis en het vakmanschap om topproducten te maken en daarbij werken wij altijd met de mooiste ingrediënten.”

Bij Jolink zijn ze altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en Jordi gaat dan ook ijs bereiden en verkopen in de winkel in Zutphen. “Het lijkt misschien niet zo, maar ijs en banket hebben veel met elkaar gemeen. Zo gebruiken wij onze ambachtelijke ingrediënten voor beide producten, wat tot bijzondere ijssoorten gaat leiden. Want wie kent onze specialiteiten niet? Allemaal gemaakt met zelf gemaakte basics, zoals onze karamel.”
Jordi doelt onder andere op de verkoop van hazelnootijs, kaneel-krakelingijs en slagroomtruffelijs. “Wij vinden het ook belangrijk dat klanten kunnen zien hoe onze producten worden bereid. Daarom wordt onze winkel aangepast, zodat zij straks van buiten het bereidingsproces kunnen volgen. Onze visie is om te werken vanuit de basis; goede ingrediënten, vakmanschap en ambacht maken onze producten tot de hoge kwaliteit die wij leveren.”

Op vrijdag 17 maart is er van 15.00 tot 17.00 uur een proeverij in Zutphen, om alvast de feestelijke opening te vieren. Er kan deze dag gratis ijs worden geproefd. De opening vindt plaats op donderdag 23 maart. Op zaterdag 18 maart is in Brummen een open dag. Tussen 11.00 en 15.00 uur kunnen klanten gratis een ijsje proeven en een kijkje achter de schermen nemen in de bakkerij.
Voor meer informatie, zie de website www.jolinkbanket.nl