Stedendriehoek

Herinneringen ophalen aan ‘t Tolhuis

ZUTPHEN – Van 1973 tot 1990 bestond in Zutphen jongerensoos ’t Tolhuis, gevestigd op de bovenverdieping van het toenmalige Hubertusgebouw. Dit oude gebouw stond naast de St-Janskerk, op de hoek van de Isendoornstraat en de Dieserstraat, en is in 1993 gesloopt.

“De club ’t Tolhuis was voor jongeren vanaf 18 jaar en puur voor de gezelligheid opgericht. Hij was open op zaterdag- en zondagavond en op andere avonden als er iets leuks of interessants aan de hand was, zoals een voetbalwedstrijd of een verkiezingsuitslag. Op ‘gewone’ soosavonden werd er gekletst, gedanst, geklaverjast en gebridget en vooral ook menig vriendschappelijk glas gedronken. Regelmatig was er live-muziek te beleven en af en toe waren er serieuze thema-avonden, zoals een politiek café.”

Twee Tolhuis-leden van het eerste uur, Jan Reekers en Simon Pols, inmiddels gepensioneerde zestigers, kwamen elkaar onlangs weer eens tegen en vroegen zich af of er oud-leden in beweging te krijgen zouden zijn voor een reünie. “Daarom deze oproep: Ben jij ooit lid geweest van ’t Tolhuis en zou jij het leuk vinden om andere oud-leden uit die leuke, toffe, malle, te gekke tijd weer eens te ontmoeten, meld je dan aan voor de reünie!”

Aanmelden kan op de volgende manieren: per post naar Simon Pols, Eefdese Enkweg 10, 7211 LK Eefde, e-mail: simpol@kickmail.nl ovv/re: tolhuis reunie en Facebook: Tolhuis Reunie