Stedendriehoek

Groot Zutphens Dicteenvoor Het Vergeten Kind

ZUTPHEN – Steun de stichting Het Vergeten Kind door mee te doen aan het Groot Zutphens Dictee. Dit is op donderdagavond 17 november bij Fort Bronsbergen in Zutphen. Iedereen kan meedoen. De kosten zijn 5 euro per persoon en deelnemers kunnen zich ook nog laten sponsoren door familie en vrienden.

De beste deelnemers kunnen prijzen winnen. Om ook deelnemers uit de regio de kans te geven op een prijs, zijn er twee categorieën: voor Zutphen en aangrenzende gemeenten en een voor ‘de dicteetijgers’ van buiten de regio. Tevens is er een prijs voor degene die het hoogste sponsorbedrag binnenhaalt.
Het is de achtste keer dat Lionsclub Zutphen-Kattenhaven het Groot Zutphens Dictee houdt. Een vaste club mensen stelt het dictee elk jaar samen, in Algemeen Beschaafd Nederlands, rondom een thema. De in Zutphen woonachtige auteur Josha Zwaan leest dit jaar het dictee voor.

Goed doel
Ook wordt steeds een goed doel aan het dictee gekoppeld en dat is dit jaar de stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting trekt zich het lot aan van 33.000 kinderen in Nederland die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. De stichting richt onder meer Tovertuinen in bij opvanglocaties waar deze kinderen zich bevinden, zoals vrouwenopvanghuizen, kinderhuizen, crisisopvangen en azc’s. In zo’n Tovertuin kan een kind tot rust komen. Zie: www.hetvergetenkind.nl .
De zaal bij Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 in Zutphen, is op donderdag 17 november open vanaf 19.00 uur. Kijk voor alle informatie en aanmelden op www.grootzutphensdictee.nl .