Stedendriehoek

Fietsclubs verder als Wielersportvereniging ETP Zutphen

ZUTPHEN – Per 1 januari is Zutphen een nieuwe sportvereniging rijker: Wielersportvereniging ETP Zutphen. Sinds die datum gaan de Toerclub ETP Zutphen en de Wielervereniging ETP Zutphen, die tot nu toe onder de koepel Wieler- en Toervereniging ETP Zutphen opereerden, verder samen in één vereniging met de bovengenoemde naam.

De vereniging is aangesloten bij de NTFU (toerfietsen) en de KNWU (wedstrijdrijden en jeugd). De reden voor de oprichting van de nieuwe vereniging is de wielersport in al zijn geledingen – dus de disciplines ATB, weg-, veld- en toerfietsen – in Zutphen en omgeving nieuwe impulsen te geven met een efficiëntere aansturing.

Naast het al lang bestaande clubhuis op het sportpark Zuidveen aan de Laan naar Eme, beschikt de club sinds mei 2014 over een schitterend eigen wielerparkoers. Dit is een extra stimulans gebleken om nieuwe, vooral jeugdige leden te trekken. Bovendien beschikt de club over gekwalificeerde trainers voor alle disciplines. Het ledental, dat nu circa 400 bedraagt, vertoont daarom nog steeds een stijgende lijn. De oprichting van de nieuwe vereniging wordt door de leden gevierd met een spetterend feest op zaterdag 23 januari in Fort Bronsbergen. Voor meer informatie kan men terecht op de geheel gemoderniseerde website www.etp-zutphen.nl